Harry Dresden!

Storm Front

Jag har hört en massa gott om T he Dresden Files och velat läsa dem länge. Men jag har inte hittat dem på biblioteket, eller jag hittade inte den första boken i serien som är Storm Front. Istället köpte jag hem den till min Kindle och hade helt glömt bort det.

Huvudpersonen är Harry Dresden som är trollkarl. Han annonserar till och med på de gula sidorna. Han jobbar som någon slags privtdetektiv. Han har stora problem med elektriska apparater och lampor. De förstörs när han kommer för nära. Det är något med hans magiska egenskaper. Så han bor i en lägenhet med källarplan där han använder stearinljus som belysning och eld som uppvärmning. Där bor han ensam med sin katt Mister som är en jättebamsing till katt.

Harry arbetar som konsult till  den lokala polisen med fall där något övernaturligt varit inblandat. Som vampyrer, troll eller féer m.m. Han kallas till ett hotellrum där ett par som blivit dödade under själva sexakten. Deras hjärtan har slitits ur brösten på dem båda. Harry förstår att det är magi inblandat. The White Counsil (en slags trollkarlsråd) kommer inte att bli glad eftersom den som gjort detta brutit mot den Första lagen, att man ska inte skada någon annan. Tyvärr är The White Counsil redan misstänksamma mot Harry och vill inget hellre än att tro att han är skyldig.

Ju mer Harry utreder och försöker att dölja saker för Karrin Murphy, som är ledare för specialpoliseni Chicago, desto djupare gräver han sin egen grav.

Här finns trollkarlar, offer, vampyrer, demoner och maffiabossar. Jag gillade verkligen den här boken och kommer att fortsätta läsa serien. Harry är helt underbar. En sorts antihjälte.

Boken lästes på Kindle.

Författare är Jim Butcher och i serien finns de här böckerna:

 1. Storm Front
 2. Fool Moon
 3. Grave Peril
 4. Summer Knights
 5. Dead Masks
 6. Blood Rites
 7. Dead Beat
 8. Proven Guilty
 9. White Night
 10. Small Favor
 11. Turn Coat
 12. Changes
 13. Ghost Story
 14. Cold Days
 15. Skin Game (kommer i maj)

0 thoughts on “Harry Dresden!

 1. […] Storm Front – Jim Butcher 9-11/1   322s (egen) läst på Kindle […]

 2. Amy skriver:

  Jag som verkligen behöver en ny serie att läsa. *ironi* 😉

 3. […] Storm Front – Jim Butcher […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *