Och du ska kalla dig man

IMG_4765[1]

Kärleken är inte logisk. Den håller sig inte inom några förut­bestämda regler eller ramar. Den verkar göra som den vill. Lika okontrollerbar som vädrets makter.
Johan blir smärtsamt medveten om att det är så det förhåller sig. Trots sin psykologutbildning och erfarenhet, står han handfallen när han börjar inse att allt inte står rätt till med kvinnan han för­älskat sig i. Det som verkade så rätt förändras snart till något som sätter allt djupare spår i själen.
Men han vill inte se och väljer att blunda för signalerna. Allt för att få vara kvar i de starka krafter kärleken representerar. Hur förgörande de än må vara.

Johan har inte så bra erfarenheter av kärlek. Inget har fungerat. Hans senaste förhållande var med en kvinna som hade honom som rebound-guy. Men när han börjar plugga igen hamnar han i samma grupp som Emma när de ska göra ett grupparbete. Han faller som en fura för henne och det verkar som hon gör samma sak. Men något är fel. Hon har humörsvängningar som inte är av denna värld. Ena sekunden är hon kärleksfull och vän, den andra sekunden är hon kall, elak och hänsynslös.

Johan har svårt att bryta med henne trots att hon upprepade gånger förödmjukar honom genom att psykiskt och fysiskt misshandlar honom. Det spelar ingen roll att hans vänner och familj försöker få honom att lämna Emma. Han vaknar inte ens upp när hans son tar avstånd ifrån honom.

Jag blir så förbannad på Johan som slänger bort sin egen lycka på en människa som absolut inte förtjänar honom. Han försöker rättfärdiga sig själv med att han de har det bra ibland, men har de verkligen det? Antingen är hon full eller elak. Jag fattar inte heller hur han kan gå ut och supa med henne när han vet hur det blir, varje gång.Han tror att han är kär i henne, men är han det eller i bilden av det han tror är kärlek? Att det ska vara himlastormande och passionerat.

Jag blir mer och mer förbannad ju längre fram i boken jag kommer. Vakna upp! Du har din son, vänner, familj och ett arbete. Släng inte bort allt på den där subban! Hon är inte värd det!

Det är en lättläst bok som jag läste under en eftermiddag. Boken är baserad på en sann historia och är skriven av Johnny Martinsson som är utbildad socionom/terapeut. Han har också skrivit Märkesbögen som kom 2011.

Tack för rec.exet Johnny Martinsson.

Här kan du provläsa lite ur Och du ska kalla dig man.

0 thoughts on “Och du ska kalla dig man

  1. johnnymartinsson skriver:

    Tack för dina reaktioner och reflektioner! Glad att du ville läsa den och att du kände känslorna som bor i berättelsen.

    Allt gott/Johnny

  2. […] Och du ska kalla dig man – Johnny Martinsson 12/1  224s (egen rec.ex) […]

  3. […] Och du ska kalla dig man – Johnny Martinsson […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *