Besviken!

IMG_4782[1]

Det är ju ingen hemlighet att jag älskar Lee Childs böcker om Jack Reacher. Jag har läst alla fram till den här som är den 16:e boken. Men den är en prequel och handlar om när Reacher fortfarande var en militärpolis.

The Affair utspelar sig under 1997. Det är Reacher själv som berättar historien. I de andra böckerna är det inte så (vad jag kommer ihåg). Det är som om Reacher berättar historien 10-15år efter att det har hänt.
En kvinna hittas mördad, våldtagen och med halsen avskuren, bakom en bar i Carter Crossing, Mississippi. En bit därifrån ligger en arméförläggning. Misstanken om att det kan vara en militär som begått mordet går inte att frångå. Stadens sheriff Elizabeth Deveraux är en före detta marinofficer. Men hennes utredning av mordet leder ingenstans så Pentagon skickar dit Jack Reacher, som är major hos militärpolisen, för att i hemlighet undersöka fallet. Reacher tar av sig sin uniform, tar på sig vanliga kläder, låter skägget växa, lägger ifrån sig sina id-handlingar, köper en tandborste och sätter sig på en buss mot staden. Det tar inte många timmar förrän Reacher möter Deveraux och inser att han har mött en likasinnad. Det tar inte heller många dagar innan Reacher kommer fram till två oroväckande frågor: Är det Pentagon som medvetet vilseleder Deveraux? Eller är det så att hon helt enkelt inte vill hitta mördaren?

Det här är den sämsta Reacherboken jag har läst. Han misshandlar och dödar folk till höger och vänster. Jag tycker att det blir lite överdrivet. Sedan är det mycket upprepningar i boken. Han refererar till sin old pal Sam Lowry hela tiden. Dessutom är språket väldigt enformigt och de andra karaktärerna stereotypa.

Naturligtvis får han ihop det med den kvinnliga sheriffen. Men sexscenerna är lite trötta. De kunde jag lika gärna varit utan. Om jag säger så, hus/bil/mark bredvid järnvägsspår, vibrerande underlag och 7th heaven på repeat.

Det här en svagare bok i serien, men den är inte helt kass. Historien är fortfarande relativt spännande. Men jag gillar inte Reacher själv i boken. Förhoppningsvis är de andra böckerna bättre. Alltså del 17 och 18. Jag har ju redan köpt dem. Reacher ska få en till chans. Jag blev besviken på en annan  Reacherbok också men kommer inte ihåg vad den hette.

Läs här för att se alla Lee Childs böcker om Reacher.

 

 

 

0 thoughts on “Besviken!

  1. […] The Affair – Lee Child 12-17/1  526s […]

  2. Trillingnöten skriver:

    Kanske kan det bli så att Child ibland bara ”villa ha ut en bok” eftersom efterfrågan är så stor och då inte tar sig lika mycket tid att skriva och redigera? Trist är det i alla fall!

  3. […] The Affair – Lee Child […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *