Precis vad jag behövde!

IMG_4921[1]

Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Den här boken var precis det jag behövde. En sträckläsningsbok med charmiga huvudpersoner. Visst är historien lite väl skruvad kanske, men det gör inget. Jag köper den! Jag älskar den lillgamle Bror, den excentriska Jane och den ibland mer än lovligt puckade Tessan.

En varning! Man blir hungrig av att läsa boken. Det är såna beskrivningar av olika maträtter att det riktigt vattnas i munnen. 🙂

Jag kommer att läsa uppföljaren Larma, släcka, rädda i Rosengäddda.

Författaren är Emma Hamberg och jag har tidigare läst de här böckerna av henne:

  • Linas kvällsbok
  • Brunstkalendern
  • Baddaren

Sen har jag kokboken Din matkasse som hon skrivit med Anette Rosvall.

0 thoughts on “Precis vad jag behövde!

  1. […] Rosengädda nästa! – Emma Hamberg 22/2  350s […]

  2. […] Rosengädda nästa! – Emma Hamberg […]

  3. […] var att jag började läsa den under LÄs-a-lot:påsken. Jag har läst den första boken i serien, Nästa Rosengädda! och tyckte mycket mer om den. Då var det ju Bror som var huvudpersonen. Nu är det Tessan. Hon har […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *