The Yonahlosse Riding Camp For Girls

IMG_4998[1]

Thea Atwell skickas till The Yonahlosse Riding Camp For Girls efter hon varit skulden till en familjetragedi. Det här utspelar sig under depressionen och ridlägret är till för de privilegierades döttrar.

Thea som kommer från en familj som levt mycket isolerad har aldrig haft kvinnliga vänner eller egentligen inga vänner alls. Hon har levt med sin far som är doktor, sin mor som är hemmafru och sin tvillingbror Sam. De två syskonen har undervisat i hemmet av sin far och egentligen bara umgåtts med faderns brors familj. Deras kusin Georgie som är två år äldre än deras 15 år har alltid varit deras kamrat, men någonting ändras nu när Thea börjar bli en kvinna…

Thea har alltid levt för sin familj och för sin älskade ponny Sasi, men nu tvingas hon skiljas från dem över sommaren, tror hon. Men det visar sig bli mycket längre. Thea känner sig lurad och bortkastad. Men vi som läsare vet inte riktigt vad som hänt.  Omväxlande med det som händer på ridlägret får vi i återblickar veta vad som hänt.

Men om familjen skickat Thea till ridlägret för att lära sig en läxa och få en nystart så går det fel. Men hon blir vuxen..

Boken skulle ha kunnat varit riktigt bra, men jag tycker att den är för ojämn. Mamman säger en massa saker som man inte får en förklaring på som att Thea inte  är lika betydelsefull som Sam. Vad menar hon med det?

Sedan tycker jag att Mr Holmes är hemsk. Snacka om att utnyttja sin ställning. Mer vill jag inte säga.

Boken fick jag genom The English Bookshops Book Club.

Författare är Anton DiSclafani och det är hennes debutroman.

0 thoughts on “The Yonahlosse Riding Camp For Girls

  1. […] The Yonahlossee Riding Camp For Girls – Anton DiSclafani 14-19/3  392s (egen) […]

  2. […] The Yonahlossee Riding Camp For Girls – Anton DiSclafani […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *