The Hook

När jag såg att Meljean Brooks The Kraken King ska ges som noveller så kom jag ihåg en sak. Jag har inte läst två av hennes noveller, The Hook (Iron Seas #0.6) och Enthralled (Iron Seas #3.5). Enthralled går att få tag på till Kindle och den ingår i en samlingsvolym med två andra författare. Men The Hook fanns inte på Amazon. Som tur var kollade jag på Goodreads och där fick jag en länk till Meljean Brooks hemsida där den finns att läsa. Novellen är en riktigt, riktigt, riktigt kort en.

The Hook utspelar sig när Mina Wentworth sitter med sin partner Newberry i deras ångvagn. De har jobbat sedan tidig morgon och nu är det natt. Newberry har somnat, men det är inte så konstigt. De har inte haft en stunds vila under hela dagen. De har hunnit varit med om två mord. Ett där offret stryptes och ett annat där offret knivhöggs till döds. Vid det senare mordet fanns minst 30 vittnen men ingen av dem ville berätta för henne vad de sett.
När de återvände till polishuset hade en av hennes källor Tommy Haymaker hört av sig och sagt att han för några slantar skulle berätta vad han visste om hon mötte honom vid Somerset House-stallet  vid midnatt . Än har han inte dykt upp…

Så när Newberry vaknar roar sig Mina med att berätta en historia om ett gammalt fall hon och en f.d kollega utredde. Ett fall där offren  fått inälvorna utrivna och blivit rensade som fiskar. Mördaren verkade ha en krok istället för en hand..

Meljean Brook är en av mina favoritförfattare. Jag fångas direkt av den korta historien. Det är inte alla som kan skriva så kort men ändå ha ett innehåll.

Läs novellen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *