I Am Legend

I Am Legend

En farsot har gjort att resten av mänskligheten – män, kvinnor och barn – har förvandlats till fruktansvärda, nattlevande varelser som törstar efter Roberts blod.

Hopplösheten i Roberts liv är total, ändå förmår han inte göra slut på det. Han lever på det enda sätt han kan: på dagarna åker han runt i det ödelagda Los Angeles och letar efter sina vilande fiender för att göra slut på dem, en efter en, med en påle i hjärtat. På natten barrikaderar han sig i sitt hus och ber om ännu en gryning.

Så en dag händer något som stör hans monotoni. Men är det en välsignelse eller en förbannelse?

Jag älskade den här boken. Hopplösheten, monotonin och uppgivenheten. Men ändå hur Robert Neville fortsätter att kämpa. Hur han vägrar att ge upp.Slutet är hemskt!  Jag vill inte skriva något mer om boken. Jag ska ju diskutera den med Vampyrbokcirkeln den 27/4.

Det är iallafall en av de bästa böckerna jag läst.

0 thoughts on “I Am Legend

  1. […] I Am Legend – Richard Matheson 24-25/3  160s (egen, läst på Kindle) […]

  2. Elina skriver:

    Den här är sååå bra! Så mycket bättre än filmen (den med Will Smith) dessutom! Jag fattade inte ens att det var en vampyrhistoria innan jag läst boken (då jag endast hade sett filmen).

  3. Emmas Bokhylla skriver:

    Åh, låter lovande! Speciellt när vi ska läsa den i en av mina bokcirklar! 🙂

  4. […] I Am Legend – Richard Matheson […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *