The Making of Us

20140326-061748.jpg

Lydia har inte haft det lätt. När hon var tre år hoppade eller ramlade hennes mamma ner från deras balkong och dog. Hon växte upp med sin pappa som vägrade att prata om henne och som själv blev sjuk och dog när Lydia var 19 år. Hon har inte varit tillbaka till hembyn i Wales sedan begravningen.
Nu är Lydia 34 år, framgångsrik och miljonär. Hon bor i London i sitt gigantiska hus och har en hushållerska och en ursnygg personlig tränare (som antagligen är bög). Hennes bästa vän Clem har nyss fått barn och Lydia känner sig utanför.
Så får hon ett brev som talar om att hennes far inte var den hon trodde. Hennes biologiska far var en spermadonator!
Nu får hon också veta att hon har tre syskon. Vad ska hon göra nu?

När Dean fyllde 18 år berättade hans mamma att han blev till genom en spermadonation. Nu är han 21 och hans flickvän dör när hans dotter föds. Dottern är för tidigt född och måste stanna på sjukhuset i flera veckor. Dean klarar inte av situationen och intalar sig själv att han inte kan ta hand om Isadora och att hon får det bättre hos sin mormor. Dean är ju ändå en nolla uatn jobb eller framtid.

Robyn har alltid vetat att hon inte är sin pappas biologiska dotter. Hennes föräldrar fick två barn innan henne som båda hade en genetisk sjukdom som gjorde att de dog innan de fyllde 20 år. Robyn har varit älskad av alla. Hon är vacker och smart. Hon vet att hennes biologiska pappa var fransman och studerade till barnläkare. Hon ska också studera till läkare.

Daniel liger döende på ett hospice, med sin vän Maggie som enda sällskap. En dag berättar han för Maggie att han i ungdomen donerade sperma och att han har 4 barn. Nu vill han få kontakt med dem innan det är försent.

Allas liv kommer att förändras för alltid.

Jag har försökt läsa boken på svenska, men jag klarade inte av det. Nu gick det bättre. Man måste säga att syskonen är lik varandra. De är alla väldigt självcentrerade. Som hur Lydia beter sig när hennes kompis får barn. Det är inte precis några jättetrevliga huvudkaraktärer.

Sedan är ju historien lite väl ibland. Som när det gäller Lydias mammas död. Hennes ”pappa” skulle aldrig ha klarat sig undan så lätt. Hoppas jag i allafall.

Boken är väl helt okej men inte mer.. Jag förstår inte varför de beter sig som de gör. Inte Lisa Jewells bästa precis.

Hon har tidigare skrivit bl.a.:

  • Ralphs Party
  • Typ trettio
  • Stjärna för en natt
  • Vince & Joy
  • Våga flyga
  • Efter festen
  • Fågelburen

0 thoughts on “The Making of Us

  1. […] The Making of Us – Lisa Jewell 26-30/3  390s (egen) […]

  2. […] The Making of Us – Lisa Jewell […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *