Kleptomania

IMG_5032[1]

Boken börjar på ett tåg. Ett gäng främlingar sitter i samma vagn. Men något går fruktansvärt fel och tåget kraschar mitt ute i skogen. Bara ett fåtal människor överlever kraschen och försöker ta sig därifrån.

Bland de överlevande finns det unga mannen Halvar som redan visste att det fanns otyg eller s.k. skräp på tåget. Varelser som livnär sig på smärta, sorg och uppgivenhet. Halvar plågades av mardrömmar på tåget, mardrömmar som var gamla minnen? Tillsammans med Linus Kaiser, Kasierflakes (en frukostflinga) VD och den unga kvinnan Claudia flyr han mitt i natten från det onda som lurar i skogen.

Det som lurar i skogen är troll by the way. Jag tror inte att det spoilar för mycket. Det sägs ganska direkt i boken. Det är förresten fler övernaturliga väsen som dyker upp som ett skogsrå och mylingar. Riktigt ruggigt!

Historien växlar mellan tiden för tågolyckan och hoppar sedan flera  år framåt  när en döende Linus Kaisers luftskeppsimperium utreds för eventuella oegentligheter. Ingra är den som ska ta reda på sanningen, Men det hon får höra ligger bortom det hon kunde förvänta sig.

När jag läste boken på väg till jobbet i en helt tyst vagn var det riktigt otäckt. Beskrivningarna av hur Halvar vet att det finns illasinnade ”skräp” på tåget och hur de fick tåget att låta passande nästan för bra ihop med hur mitt tåg lät..
Resten av boken läste jag ut samma dag eller natt när jag egentligen borde sova. det gick helt enkelt inte att lägga ifrån sig boken.

Jag tycker verkligen  om den här boken. Den är riktigt obehaglig, spännande och nyskapande.  Läs den!

Kleptomania första delen i en serie som heter Arvet efter Kaiser. Ge mig nästa del nu! I väntan på nästa del ska jag få/tvinga några vänner att läsa boken. Den är för bra att missa!

Tack till Styxx Fantasy för rec.exet.

Susanne på Swedish Zombie har också läst.

Författare är Kristina Hård som debuterade 2009 med science fiction-romanen Alba Kabusa böcker och har senare utkommit med Himalayabreven.  Jag har inte läst någon av dem. Läs mer om Kristina Hård på hennes blogg.

 

 

0 thoughts on “Kleptomania

  1. […] Kleptomania – Kristina Hård 30-31/3 250s (rec.ex) […]

  2. Lena skriver:

    Oj då, verkar spännande!!

  3. […] Kleptomania – Kristina Hård […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *