Tre i ett

Igår var jag ju på biblioteket och hittade tre seriealbum eller graphic novels. Jag har naturligtvis läst ut dem alla tre. Hur skulle jag ha kunnat låta bli?

IMG_5223[1]

IMG_5229[1]

 

 

Berättelser från Engelfors. Så fint tecknade. Jag måste äga den här boken! Det är 8 korta historier i den. De olika karaktärerna får berätta en kort historia. Jag tycker speciellt mycket om Den hängde som handlar mer om Elias. Så fina bilder. Det gör ont  hjärtat när man läser den.

Det stör mig inte alls att det är olika tecknare som gjort de olika kapitlen. Visst ser karaktärerna lite olika ut, men det gör inget. Allt är så bra gjort. Jag gillar dock Lina Neidestams Linnea bäst. Annars ser hon så vanlig ut.

IMG_5224[1]

IMG_5228[1]

Jag har läst Jane Eyre hur många gånger som helst. Jag älskar det här seriealbumet! Bilderna är så bra och det är så pass mycket text att mycket av originalhistorien finns med. Mr Rochester och Jane är verkligen underbara. Jag får samma känsla av att läsa serien som att läsa boken. Nu blev jag sugen på att läsa om boken. Och på att se filmen. Kommer inte ihåg om jag sett nyinspelningen från 2011.

IMG_5225[1]

Jag läste Frankenstein(boken) för något år sedan och gillade den.  Seriealbumet är riktigt bra. Jag tycker verkligen inte om Victor Frankenstein. Här skapar han ett monster som han bara överger. Sen anklagar han monstret för allt hemskt som händer honom. Som man bäddar får man ligga kan jag tycka. Jag tycker så synd om det stackars monstret som alla hatar fast han försöker vara god och hjälpa.

Bilderna är helt underbara.

IMG_5227[1]

 

0 thoughts on “Tre i ett

  1. […] Berättelser från Engelfors – Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Lina Neidestam, Kim W A…24/4  112s (bibliotek) […]

  2. Lena skriver:

    Jag borde verkligen läsa fler seriealbum. Det är ju både lättsamt och trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *