Lang x 2

Med risk att jag inte kommer ihåg så mycket av böckerna… Det var ju ett tag sedan jag läste dem.

IMG_5321[1]

Puck och Eje är bjudna till kalas på familjen Malmers herrgård i Rödbergshyttan. Christer Wijk ska nämligen förlova sig med den vackra Gabriella Malmer.
Släktingarna verkar inte alldeles glada åt förlovningen. Inte heller åt att Gabriellas lillasyster umgås med oäktingen nere från Udden. Och inte blir stämningen bättre när deras farfar meddelar att han ska skriva om sitt testamente.
Så en natt avlider disponent Malmer. Någon har givit honom en överdos hjärtmedicin. Men vem?

Man kan verkligen undra över Pucks beteende. Hon är ju svartsjuk på att Christer ska gifta sig med Gabriella och mer eller mindre dumförklarar henne.Redan första gången hon träffar Gabriella bestämmer hon sig fr att inte tycka om henne.

Sen kan jag bli otroligt irriterad på hur Eje beter sig. Så fort det är en snygg kvinna med (gäller i de andra böckerna med) så blir han alldeles jollig.

Det är ganska mycket som jag irriterar mig på i boken. Men det var väl tidsandan. Att allt var kvinnans fel och att oäktingar var dåliga (oavsett vad de åstadkommit) speciellt om de hade ”tattarblod” i sig.

Nej den här boken föll mig inte i smaken.

IMG_5320[1]

Hemma hos kyrkoherde Tord Ekstedt på Västlinge präsgård firar man jul. Elvaåriga Lotta är överlycklig. Hon har fått en vitullig kattunge av sin kusin Puck och hennes man Eje.
Julefriden är fullständig. Tills det ringer på dörren och grannfrun Barbara Sandell berättar att hennes man Arne är försvunnen. 
Kort därefter hittar Puck honom i hans butik, slagen i huvudet med en yxa! Den idylliska kyrkobyn har blivit en mordplats – och en lista över de misstänkta kan göras lång.

Boken är riktigt otäck och blodig. Det är stöld av kyrksilvret, utpressning, kidnappning och ännu ett mord som följer.
Jag tycker bättre om den här boken. Varför vet jag inte riktigt. Puck har fortfarande en massa förutfattade åsikter om vackra kvinnor. En massa tabkar om att änkan inte är rätt klädd eller inte gråter. Varför skulle hon gråta bland folk som inte tycker om henne?

Men Eje han är ju ännu bättre. Han vet ju satt Susann Motander är karltokig, fast hon inte visat tecken på det. Om hon bara vågade för sin fru moder, skulle hon gå i säng med varenda manfolk under sjutti, som behagar stå till tjänst. För sån´t vädrar tydligen en stackars karl i luften! Det måste vara väldigt synd om Eje som har sådan tid att kolla in andra kvinnor. Med tanke på hur han beter sig med Barbara så vill väl han helst gå i säng med henne om det inte vore för Puck.

0 thoughts on “Lang x 2

  1. […] Rosor, kyssar och döden – Maria Lang 15-16/4 200s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *