Att svära i kyrkan

20140506-204959.jpg

 

Det finns vissa böcker som en bara ska tycka om. Böcker som är klassiker. Böcker som innehåller the kärlekspar.
Jag pratar om Svindlande höjder. Nu är det så här att jag avskyr boken! Jag tycker inte att Katherine och Heatcliff är starcrossed lovers. De kan ju inte bete sig någon av dem.

Ja Heatcliff har en fruktansvärd uppväxt. Men det ursäktar inte hans beteende. Han är ju en fullblodpsykopat! Katherine är bara en otäck människa. Jag har inga sympatier alls för henne.

Jag vet inte om jag läst den här boken som ”riktig” bok. Har för mig att jag slutade läsa den i vredesmod. Kanske borde jag försöka mig på den igen. Men ärligt talat finns det säkert mer än 100 böcker som jag hellre läser.

Jag tyckte inte att boken fungerade som graphic novel heller. Den blev rörig.

 

0 thoughts on “Att svära i kyrkan

 1. […] Svindlande höjder – Emily Brontë & John M Burns 4-5/5 160s […]

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  🙂 Vet du vad? Jag älskar ”Wuthering heights”, men jag vet att alla inte gillar den, och dom som inte gillar den brukar ogilla med eftertryck. Har inget med svärande och kyrkor att göra.. alla måste inte gilla samma saker, inte ens när det kommer till klassiker.

 3. kyrkis skriver:

  Såg den först som TV-serie i min barndom. Har läst den, sett den som film. Men tog den först till mig när jag hörde den som ljudbok. Gunnel Freds läsning bara trollband mig med all sin passion hårt tillbakadragen. Finns på Albert Bonniers förlag.

  Förra veckan var jag i England och besökte deras hem som numer är muséum. Det var gripande. Detta lilla trånga hus som dessa systrar och en bror växte upp i. En trång värld som kunde skapa så mycken passion och så stor litteratur. Och bildkonst.

  Boken är ingen feelgoodgrej. Den släpper fram det förbjudna, det komplicerade, Människans kluvenhet mellan gott och ont. Inget lyckligt slut. Emily skrev bara denna enda bok. Gav allt i den. Ungmö som hon var.
  Man kan reagera, ta ställning, vända sig från andan. Men det går aldrig att komma ifrån att det är ett litterärt mästerverk.

 4. […] Svindlande höjder – Emily Brontë & John M Burns 4-5/5 160s […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *