Det borde finnas regler

IMG_5391[1]

Mia och hennes bästa vän Mirjam bor i en liten håla och väntar på att livet ska börja. De är 14 år och längtar till de gått ut nian och kan börja på gymnasiet i den större staden. Mirjam är vacker, så vacker att en vuxen tvåbarnspappa intresserar sig för henne och inleder ett förhållande med henne.
Mia hatar Per som gubben heter för att han tar Mirjam från henne. Mia oroar sig också för att Mirjam ska bli sårad.
Samtidigt har tjejerna fullt upp med att gå på fester (som de inte är bjudna på), skaffa fram alkohol och tvingas sig att dricka den, snacka skit om och se ner på och snacka skit om alla andra på skolan. Den enda de egentligen umgås med är Karl sim är superintellektuell och jämt pluggfar eller läser svår böcker.

Mia är egentligen inte så intresserad av killar än. Men sedan träffar hon den 17-åriga Vlad som spelar i band.

Jag är kluven till den här boken. Visst dricks det mycket och Mirjams förhållande med Per är bara vidrigt. Det är fel i huvudet på karlar som ska ha ihop det med 14-åringar! Tyvärr finns de på riktigt. Jag har själv en kompis som hade ett förhållande med en gift tvåbarnspappa när hon var 16 år.
Sen tycker jag att det är för mycket upprepningar i boken.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads. Den är helt okej, men inget speciellt.

Författare är Lina Arvidsson och jag lånade boken från skolbiblioteket.

0 thoughts on “Det borde finnas regler

  1. […] Det borde finnas regler – Lina Arvidsson  22-23/5  317s (skolbibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *