Side Effects May Vary

IMG_5418[1]

Boken är otroligt hypad på olika booktubes som jag följer. Både från England, USA, Kanada och Australien. Så jag beställde hem den från The Book Depository och läste den ganska omgående. Jag blev inte besviken.

Alice är 16 år när hon får diagnosen leukemi. Läkarna ger inte henne mycket hopp om ett fortsatt liv. Så Alice tar hjälp av Harvey med att gör a en så kallade bucket list, saker som hon vill hinna med innan hon dör. Grejen är bara det att Alice vill hämnas på alla och säga vad hon egentligen tycker. Hon har heller inga samvetskval över att utnyttja Harvey för att utföra grejerna på sin lista. Harvey som alltid varit hennes vän och som alltid varit kär i henne. Harvey som hon mest har ignorerat under de senaste åren, åren då hon själv var riktigt populär.

Men nu berättar hennes läkare att hon är remission, hennes värden förbättras och hon kommer nog att överleva det här. Men vad ska hon göra nu? Hon var beredd att dö men är hon beredd att leva igen? Och hur ska hon göra med Harvey?

Det här är en bok som ni måste läsa. Alice är inte en speciellt trevlig person, hon är riktigt självisk. Men jag förstår henne samtidigt som jag blir riktigt arg på henne för hur hon behandlar människor.

Boken berättas omväxlande från Alice och Harveys perspektiv. Ibland är det dåtid och ibland är det nutid. En riktigt bra bok är det i allafall.

Författare är Julie Murphy och Side Effects May Vary är hennes debutroman.

0 thoughts on “Side Effects May Vary

  1. […] Side Effects May Vary – Julie Murphy 24-26/5  336 s (egen) […]

  2. […] Side Effects May Vary – Julie Murphy 24-26/5  336 s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *