Förutsägbart

IMG_5419[1]

Blunda och hoppa kom ut på engelska som This Lullaby 2002, men i svensk översättning 2013. Jag har läst flera av Sarah Dessens böcker och jag tycker faktiskt att de börjar bli lite väl enformiga och tillrättalagda.

Remy har en krass syn på tillvaron, särskilt när det gäller kärlek. Kanske har det att göra med att hennes mamma är inne på sitt femte äktenskap och att hennes pappa stack innan Remy föddes. Hon tror på korta förhållanden utan större känslomässigt engagemang och att satsa på sig själv. Hon tar inga risker, lämnar inget åt slumpen och jobbar stenhårt för att ta sig till Stanford, det prestigefyllda college där hon ska börja till hösten.
Men så träffar hon Dexterr: klumpig, slarvig och impulsiv – allt som Remy avskyr. Och han vägrar spela efter Remys regler.

Remy har mer eller mindre fått ta hand om sin mamma genom hela sitt liv. Hon är den som ser till att allt går rätt till vid bilköp, husköp, som planerar hennes bröllop – allt! Mamman som är en stor romance-författarinna lutar sig hårt på dottern.  Remys storebror Chris är en f.d. värsting som vänt på sitt liv och är ihop med Jennifer Anne som inte tål Remy.

Remy möter Dexter för han är hennes mammas nya mans brorson (?) och hans band ska spela på deras bröllop. Han stöter ganska rejält på Remy och vägrar mer eller mindre att acceptera hennes nej. Han nöter typ ner henne. Men det är inte på ett creepy sätt egentligen. Han är aldrig hotfull eller något sådant, men han kan vara riktigt dryg.

Boken är väl underhållande, men också riktigt förutsägbart. Jag kommer inte läsa någon mer bok av Sara Dessen inom den närmsta framtiden.

0 thoughts on “Förutsägbart

  1. […] Blunda och hoppa – Sarah Dessen 26-29/5  365s (skolbibliotek) […]

  2. […] Blunda och hoppa – Sarah Dessen 26-29/5  365s (skolbibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *