Ny favoritserie!

IMG_5514[1]

 

Jag hörde talas om den här serien på någon booktube och blev intresserad. Så jag reserverade den på biblioteket. När jag började läsa den så blev jag helt fast. Jag älskar den här serien!

 

Det här är en fantasyroman. Det fanns magi förut men nbu har kungen förbjudit det. Han har vunnit över nästan alla andra länder och mer eller mindre krosssat deras civilisationer. Bränt en massa böcker och dödat eller förslavat människorna.

Celaena har varit fånge ett år i Saltgruvorna i Endovier. Hon var rikets framgångsrikaste och mest kända lönnmördare och blev infångad och dömd. Sedan hon blev föräldralös vid 8 års ålder har hon först utbildats till lönnmördare och sedan arbetat som det. Tillslut blev hon dock tillfångatagen.

Men nu får hon en ny chans när rikets kronprins och kaptenen för kungens vaktstyrka kommer och hämtar henne. Hon ska vara prins Dorians kämpe i en tävling som hans far kungen ordnar. Hon sa tävla mot en massa mördare, soldater och tjuvar om att bli kungens champion. De är 24 st som ska kämpa mot varandra i olika tävlingsmoment. Den som kommer sist eller dör förlorar.

Celaena vill verkligen vinna, för efter 4 års tjänstgöring som kungens champion (kämpe?) blir hon fri, annars skickas hon tillbaka till Saltgruvorna. Ett öde värre än döden. Eller ska hon försöka rymma?

Kronprinsen Dorian är bildskön, rolig och mycket populär bland damerna. Eller damer och damer han är bara 19år och Celaena är 18. Chaol som är Dorians bästa vän och kapten för kungens vaktstyrka är 22 år och den som motvilligt tränar med Celaena.

Man får följa med genom tävlingens gång. Ganska snart blir en av deltagarna mördad. Det ser ut som om ett djur har slitit honom i stycken.

Naturligtvis finns det kärlek eller åtminstone attraktion mellan visssa personer i boken. Ett  litet triangeldrama, men här gör det mig inget. Det fungerar lika bra som i Te Infernal Devices. Jag vet vem som är min favorit.

Celaena är en underbar huvudperson. Hon är inte god och någon man älskar direkt. Men ju mer man får veta om henne desto mer gillar jag henne. Allt är så bra skrivet och jag älskar de andra karaktärerna Dorian, Chaol, Nehemia och den söta vovven Fleetfoot.

Jag har sett att många irriterar sig på Celaena för att hon är irriterande, omogen, hämndlysten, ointelligent m.m. Men jag gillar henne. Visst är hon de där sakerna, men inte ointelligent. Men hur stabil är man om man tränats att mörda folk sen man var liten? Skulle man inte vara hämndlysten om ens mamma och pappa mördades och det var ho  som hittade dem? Förresten  så är hon bara 18 år.

Nu vill jag bara läsa nästa bok i serien. Crown of Midnight. Jag har reserverat den på biblioteket. Får se om jag kan vänta eller om jag köper serien istället. Med de snyggare framsidorna:

Throne of Glass

Crown of Midnight: Throne of Glass Book 2

Heir of Fire

0 thoughts on “Ny favoritserie!

  1. Lena skriver:

    Ja det är verkligen supersnygga omslag på dessa böcker!!

  2. Bella skriver:

    Är sååå sugen på att läsa den här! Måste köpa hem den snart 😀

    • Cinnamon skriver:

      Gör det! Så bra serie! Eller den första boken är det, de andra har jag ju inte hunnit läsa. 😉

  3. […] Throne of Glass – Sarah J. Maas 22-24/6 406s (bibliotek) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *