Bara för din skull

IMG_5868[1]

Dragan flydde från ett krigshärjat Balkan till Sverige. Där blev inget som han trodde. Han är taxichaufför och  har inga vänner förutom landsmannen Bojan som han bara umgås med i brist på annat. 

Ebba hade en hög chefspost men sprang rakt in i den berömda väggen. Nu är hon bara hemma och jobbar extra i sin mammas Fannybutik. Hon har nöjt sig med sin fästman Magnus som är ett arsel. Men hon har ju den stödjande vänninan Beth.

Dragan och Ebba träffas en sen natt när Magnus och Ebba har bråkat och hon tar en taxi hem. Men hon är fruktansvärt otrevlig och nedlåtande mot Dragan så det är inte ett bra första möte. Sedan händer olika saker som gör att bådas liv rasra samman.

Nästa gång de träffas arbetar Ebba som coach på Jobbspåret och Dragan är arbetslös. De inleder en relation, men den är verkligen inte friktionsfri. Ebba skäms för Dragan och är allmänt nedlåtande mot honom. Han är svartsjuk och tycker att hon är bortskämd. 
De är inte trevliga människor. 

Jag har svårt att komma in i boken. Men historien är bra.  Att två trasiga människor träffas. Trasiga av helt olika anledningar. Synd bara att jag blir deprimerad av att läsa den. Men jag tyckte om den ändå. Jag stördes dock av av att det finns en massa särskrivningar och andra grammatiska fel. Det drog ner på flowet när jag läste . Synd på bristen av korrekturläsning. Boken förtjänade bättre.

Tack för rec.exet Charlotta Lagerberg Thunes.

0 thoughts on “Bara för din skull

  1. […] Bara för din skull – Charlotta Lagerberg Thunes 23-25/8  245s (rec.ex) […]

  2. Lotta skriver:

    Tack för recensionen! Boken kommer i ny lansering och är korrekturläst igen så jag hoppas den får bättre betyg framgent! Allt gott och tack för att du läste om Ebba och Dragan!

    hälsar Charlotta författare till boken!

    http://www.charlottalagerbergthunes.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *