Lola and the Boy Next Door

IMG_5858[1]

Jag läste Anna and the French Kiss för ett tag sedan och gillade den. Lola and the Boy Next Door är skriven av samma författare, Stephanie Perkins. Både Anna och hennes pojkvän Etienne St.Clair dyker upp i boken och det är vad som räddar boken.

Huvudpersonen är så klart Lola. Hon har växt upp med två pappor. Hennes mamma är den oansvariga Nora som knarkar, är arbetslös och tillslut blir hemlös.

Lola älskar att designa sina egna kläder och hennes kreationer är verkligen unika. Hon blir mer eller mindre trakasserad i skolan för vad hon har på sig, men hon  bryr sig inte så mycket. Hon har ju sin coola pojkvän Max som är sångare i ett rockband. Hennes föräldrar hatar Max . De tycker att han är för gammal ( han är 22 hon 17), att han är tatuerad  och att han spelar i ett band. 

I huset bredvid bodde tvillingparet Calliope och Cricket Bell. Lola var förälskad i Cricket, men hans syster Calliope gjorde allt för att förstöra deras relation. Nu flyttar de tillbaka till huset. Calliope är en av de bästa kvinnliga konståkerskorna (?) i USA och Cricket har alltid fått stå i hennes skugga. 
Nu söker han upp Lola igen och allt kommer att ändras på grund av det.

Jag är inte ett fan av den här boken. Det känns som om många av karaktärerna är helt överdrivna. Jag förstår inte hur Lolas pojkvän fungerar. Det känns inte trovärdigt. Han kämpar verkligen för att bli accepterad av hennes pappor och sen skiter han bara i henne. Han blir the evil boyfriend som bara vill utnyttja henne.

Jag tycker inte om Lola heller. Hon är så kär i Cricket och är ändå med Max. Jag tycker att hon är falsk. 

Stephanie Perkins har givit ut en till bok i ”serien” Isla and the happily ever after. Isla gick ju på samma skola som Anna & St.Claire och tydligen kommer Lola att dyka upp också. Vi får se om jag kommer att läsa den.

Jag funderade vid ett flertal gånger på att överge boken, men jag höll ut. Varför vet jag inte egentligen. Kanske för att den var så kort. Tyckte verkligen inte om den här. 

0 thoughts on “Lola and the Boy Next Door

  1. […] Lola and the boy next door – Stephanie Perkins 18-21/8 338s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *