Rainbow Rowell

IMG_5892

It´s 1999 and the internet is still a novelty. At a newspaper office, two colleauges, Beth and Jennifer, e-mail back and forth, discussing their lives in hilarious detail, from love troubles to family dramas. And Lincoln, a shy IT guyresponible for monotoring e-mails, spends his hours reading every exchange.

At first their e-mails offer a welcome diversion, but the more he reads, the more he finds himself falling for one of them. By the time Lincoln realises just how head-over-heels he is, it´s too late to introduce himself.

Lincoln är en ganska misslyckad figur som är 29 år och bor hemma hos sin mamma. Han har inte haft en flickvän sedan hans high schoolsweetheart dumpade honom när de gick på college. Han har mer eller mindre dragit sig tillbaka från livet.

Det är Lincoln som är huvudpersonen, men man får lära känna Beth och Jennifer genom deras e-mail.   I början tyckte jag att det var svårt att hålla isär dem, men sedan gick det bättre. Jag skrattade högt åt dem flera ggr.

Lincolns mamma däremot är inte en av mina favoriter. Snacka om att bara leva för sina barn. Och hur kan man vara hemmafrun när barnen flyttat ut för mer än 10 år sedan? Hur har hon råd? Tydligen får hon någon slags underhåll från sitt ex Lincolns storasysters pappa, men det måste ju vara mer än 30 år sedan. Tycker det är konstigt hur det fungerar i USA.

Jag har tidigare läst Eleanore & Park och Fangirl och älskade dem också. Fangirl är dock fortfarande min favorit.

Rainbow Rowell har snabbt blivit en av mina favoritförfattare.

0 thoughts on “Rainbow Rowell

  1. […] Attachments – Rainbow Rowell 7-8/9  357s (egen)♥ […]

  2. […] Attachments – Rainbow Rowell […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *