Isla and the Happily Ever After

IMG_5925[1]

 

Detta är den sista ”companion novel” till Anna and the French Kiss. Lola and the Boy Next Door hör också till den här ”serien”.

Nu handlar det om Isla som vi fick träffa i Anna and the French Kiss. Vi visste redan där att hon var jättekär i Josh, den struliga, konstnärliga snyggingen Josh som var St. Clairs bästa vän.

Under sommarlovet träffas Isla och Josh på ett café . Isla är mer eller mindre drogat av sina tabletter för hon har nyss opererat bort sina visdomständer. Det slutar med att Josh följer henne hem till hennes föräldrar  eftersom hon är så borta.
När det kommer tillbaka till skolan i Paris inleder de ganska fort ett förhållande. Isla är så osäker och vågar inte lita på Josh. Varför skulle han älska henne? Hon är väl inget att ha?

Jag tycker verkligen om Islas bästa vän Kurt som är döpte efter Kurt Cobain. Han har högfungerande autism (aspergers) och är lite speciell. Isla och han är verkligen bästa vänner utan att det finns någon sorts sexuell spänning som det nästan alltid ska vara i ungdomsböcker. Tjejer och killar kan faktiskt vara vänner.

Jag tycker  verkligen om Josh. Han påminner mig om personer som jag känt. Det jag kan irritera mig på är att Isla är så blind. Hur hon lyckas feltolka allt och då menar jag allt.

Min favoritdel av boken är när de åker till Barcelona. Kanske för att jag själv varit där och kunde se allt framför mig. Jaghar tyvärr inte varit i Paris, än.

Naturligtvis tycker jag om cameon med Anna & St. Clair. Jag bryr mig inte så myckt om Lola & Cricket. Lola är ingen favorit.

Min favoritrankning av böckerna är nog Anna and the French Kiss, Isla and the Happily After och Lola and the Boy Next Door.

Nu är frågan bara: Varför får inte Meredith sin egen bok?

0 thoughts on “Isla and the Happily Ever After

  1. […] Isla and the Happily Ever After – Stephanie Perkins   16-17/9  339 (bibliotek) […]

  2. […] Isla and the Happily Ever After – Stephanie Perkins […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *