Landline

IMG_5945[1]

Georgia  McCool knows her marriage is in trouble. It’s been in trouble for a long time. She still loves her husband, Neal, and he still loves her – but that almost seems besides the point now.

Two days before they’re supposed to visit Neal’s family in Omaha for Christmas, Georgie tells him that she can’t go. She´s a TV writer and something’s come up on her show; she has to stay in Los Angeles. She knows that Neal will be upset with her – but she  doesn’t expect him to pack up the kids and go home without her.

When her husband and kids leave for the airport, Georgie wonders if she’s finally done it. If she’s ruined everything.

That night, Georgie discovers a way to communicate with Neal in the past. It’s not time travel. not exactly, but she feels like she’s been given an opportunity to fix her  marriage before it starts..

Is that what she’s supposed to do? Or would Georgie and Neal be better off if their marriage never happend?

Georgie och hennes bästa vän Seth som hon också jobbar med har äntligen fått chansen att få göa sin egen tv-serie. Men de måste skriva några avsnitt så att de som bestämmer kan vara säkra på sin sak. Tyvärr gör det att Georgie måste jobba före och under julhelgen. Hennes man Neil tar inte det så bra. Man förstår att Georgie inte har prioriterat sin familj alls den senaste tiden. Men det är Neal som varit hemma med barnen.

Georgie har svårt att få tag på Neal i Omaha. Hon lyckas alltid ringa när han är inte är där. Men när hon ringer på sin mammas gamla fasta telefon så kommer hon fram. Kruxet är bara att den Neal hon pratar med är Neal från det förflutna. När de gick på college så bråkade de och Neal åkte hem till Omaha under julen. Georgie trodde att det var slut mellan dem , men på julaftonen dök Neral upp hos hennes föräldrar och friade till henne.

Man får följa Georgie och Neal från när det träffas, hur hon blev kär och fram till nutiden. Hur ska det gå med dem?

Jag tycker att boken är välskriven och jag gillar verkligen grejen med telefonen som kan ringa till dåtiden. Men jag tycker inte att den är lika bra som Rainbow Rowells andra böcker. Jag förstår mig inte alls på Neal till exempel. jag är inte överdrivet förstjust i Georgie heller. Men jag gillar hennes lillasyster och hennes dryga kompis Seth.

Författaren Rainbow Rowell har tidigare skrivit Fangirl, Attachments och Eleanore & Park. Jag har läst alla.

2 thoughts on “Landline

  1. […] Landline – Rainbow Rowell 8-14/9  310s (egen) […]

  2. […] Landline – Rainbow Rowell […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *