Inte för mig

Wedding Night

Jag har alltid haft ett kluvet förhållande till Sophie Kinsella.  Jag har läst alla böcker i Shopaholic-serien och tyckte om de första men blev riktigt irriterad på de senare. Jag läste The Undomestic Godess och älskade den, lika med  Remember Me?. Men när jag läste Twenties girl så var den bara ok.

Nu gav jag henne en ny chans genom att lyssna på Wedding Night på Storytel. Uppläsaren  var riktigt bra!

Allt handlar om systrarna Lottie och hennes storasyster Fliss. Lottie är en tjej som går in för allt med hull och hår. Allt! Hon har inte precis haft tur i sitt kärleksliv. Alla hennes förhållanden har slutat i förskräckelse . Men nu har hon äntligen hittat rätt med sin nuvarande pojkvän Richard. Lottie är övertygad om att han fria på den fina restaurangen. Varför skulle han annars säga att de behöver prata om något viktigt? Men tyvärr var det inte alls det han ville fråga henne om. Lottie blir å besviken att hon gör slut på direkten. Hon är ju 34(?) år och kan inte vara ihop med någon som inte vill gifta sig och ha barn.

När Fliss får höra vad som hänt blir hon orolig för att Lottie ska göra något dumt. När hennes tidigare förhållanden tagit slut har hon begått stora misstag som att tatuera sig (det blev dyrt med laserbehandlingarna för att ta bort den) och andra misstag. Vad ska Lotte hitta på nu. Fliss, som håller på att skilja sig från sin man Tom som hon har barn med, hoppades verkligen att Lottie skulle få gifta sig och bli lycklig med Richard. Så hon blir jätteglad när Lottie berättar att hon är förlivad och ska gifta sig inom kort. Det är bara det att det inte är Richard hon ska gifta sig med utan Ben som som hon träffade på Ikanos under sitt sabbatsår. Han var Lotties stora kärlek och de lovade varandra att de skulle gifta sig när de fyllde 30 om ingen av dem funnit sin själsfrände….

Fliss förstår att detta är ett stort misstag och hon tänker göra allt för att stoppa bröllopet och bröllopsnatten. Eftersom hon arbetar med att recensera olika hotell och hon känner naturligtvis Nicos som jobbar på hotellet där Lottie och Ben ska ha sin smekmånad. Med hjälp av hot och mutor får hon honom att göra allt för att hindra att de ligger med varandra. Om de inte gör det kan ju äktenskapet annulleras. Fliss reser naturligtvis ner till Ikanos också.

Själva historien är fruktansvärd egentligen. Lottie är så dum att jag vill slå henne. Är hon 13-år? Det verkar som det på hennes sätt att reagera. Ben är inte bättre han. En bortskämd rikemansson.
Och den här besattheten av att ligga med varandra. Det är det enda som verkar betyda något för dem. När ska de få ligga?

Själva språket är fattigt  och det är samma beskrivningar gång på gång. He kissed her neck and it sent was delicious shivers down her spine . Ordet delicious används hela tiden. Jag tänker på Nigella när jag hör det. Men hon använde det när det gällde mat. Här används det till allt utom mat.

Det var uppläsarens förtjänst att jag lyssnade klart och för att jag gillade Lorcan (Bens ”bästa” vän) och för att jag ville veta hur fasen det här skulle sluta. Om jag läst en fysisk bok hade jag inte läst klart den. Men jag tyckte att det gick bra att lyssna på den. Jag tror inte att det blir någon mer bok av Kinsella för mig. Såg att det kommer en ny i Shopaholic-serien, En shopaholic i Hollywood (Shopaholic To the Stars) inom kort. Den tänker jag inte läsa.

Nu är det så att jag har tröttnat på chicklit. Men om du gillar det och tyckt om Kinsellas tidigare böcker så kan de säkert passa dig. Smaken är ju bekant som baken. 🙂

4 thoughts on “Inte för mig

  1. […] Wedding Night – Sophie Kinsella -27/10 (storytel) […]

  2. […] Wedding Night – Sophie Kinsella […]

  3. Mrs E skriver:

    Kände samma sak för den som du, störde mig så enormt på språket och på karaktärerna. Synd, jag brukar gilla Kinsella annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *