Monogrammorden

IMG_6007

Hercule Poirot är tillbaka.

London 1929. Hercule Poirot intar i stillhet sin sedvanliga torsdagsmiddag på Pleasant’s Coffee House när en skärrad kvinna stormar in genom dörren. Hon är vettskrämd och påstår att on snart kommer att bli mördad, men hon ber ändå Poirot att lova att inte leta efter hennes mördare. Hennes död är det enda sättet att skipa rättvisa för det hon gjort.

Senare samma kväll hittas tre gäster mördade i sina sovrum på det eleganta Bloxham Hotel. I vart och ett av offrens munnar finns en manschettknapp. Medan Poirot  kämpar med att få ihop delarna i det grymma pusslet förbereder mördaren ett fjärde sovrum på hotellet…

Boken är skriven av Sophie Hannah, men Agatha Christies arvingar har ställt sig bakom utgivningen av en helt ny roman med hennes mest älskade karaktär.

Allt börjar så bra, men sen blir det så dåligt. Poirot blir en karikatyr av sig själv. I Agatha Christies riktiga romaner är han iallafall charmig. Här är han bara en dryg översittare Han vet vad som hänt men vägrar att berätta för polisen Edward Catchpool.  Han måste lära sig själv!

Boken är fylld med en massa onödig text. Den kunde ha varit minst 100 sidor kortare. Jag fick tvinga mig igenom de sista 150 sidorna. Hade helt tappat intresset för boken då. Det var verkligen inte min typ av bok.

Tack till Bookmark för rec.exet.

2 thoughts on “Monogrammorden

  1. […] Monogrammorden – Sophie Hannah 20-25/10 (rec.ex) […]

  2. […] Monogrammorden – Sophie Hannah […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *