Percy Jackson and the Battle of the Labyrinth

 

IMG_6138

Percy ska gå på en introduktionsdag på sin nya high school. Han har kommit in där tack vare att hans  mammas nya kille är lärare där. Naturligtvis går allt åt skogen direkt. Det dyker upp några demoniska cheerleaders.

Så Percy blir tvungen att fly till Halvblodslägret. Där förbereder sig alla på att Kronos armé kommer att invadera lägret. Dessutom kommer Grover att förlora sin searcherlicens om han inte hittar guden Pan som han påstår sig ha hört tala till honom.

Det verkar dessutom verkar Nicos vara inblandad. Percy känner sig skyldig för att Nicos syster dog och vill hjälpa honom.

Det slutar med att Percy, Grover, Annabeth, Tyson och Rachel (en mänsklig tjej som kan se genom dimman). Annabeth är ganska svartsjuk på Rachel. Men som vanligt är Percy helt omedveten om att Annabeth har känslor för honom.

I labyrinten möter de en massa mnster som gör allt för att döda dem. Dessutom försöker Percy att rädda Nicos.

Det är svårt att berätta utan att avslöja för mycket. Det är ju trots allt den fjärde delen i en serie på fem böcker. Men jag kan säga att den är spännande, välskriven och får mig att vilja läsa den sista delen omedelbums. Vilken tur att jag har den hemma då!

 

One thought on “Percy Jackson and the Battle of the Labyrinth

  1. […] Percy Jackson & the Battle of the Labyrinth – Rick Riordan 18-20/11 352s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *