I huvudet på Colin Fischer

IMG_6073

Colin Fischer tål inte beröring. Han gillar inte färgen blå. Han använder sig av kort för att tolka ansiktsuttryck.

Colin är fjorton år och lider av Aspergers syndrom. Han gillar inte att någon rör vid honom, inte ens hans föräldrar. Han kan inte tolerera höga ljud och han har svårt att tolka ansiktsuttryck. Däremot har han ett fantastiskt minne och en extraordinär slutledningsförmåga.

När en pistol hittas i skolmatsalen, och avbryter en klasskamrats födelsedagsfirande, är Colin den enda som kan lösa fallet. Det är upp till honom att bevisa att Wayne Connelly, skolans översittare och Colins frekventa plågare, inte förde med sig vapnet till skolan. För när allt kommer omkring så hade Wayne inte glasyr på sina händer, och det var vit chokladglasyr som återfanns på den rykande pistolens handtag…

Colin måste bevisa att Wayne inte är den skyldige, inte för att han tycker om honom utan för att vet att han är oskyldig. Tyvärr ser ingen annan det. Wayne stängs av från skolan och Colin åker hem till honom för lösa fallet. De två blir ett osannolikt par.

Colin är som en tonårig Sherlock Holmes i Benedict Cumberbatch version av Sherlock Holmes. De har samma slutledningsförmåga och hindras inte av känslor och sociala normer.

Boken är skriven av Ashley Edward Miller och Zack Stentz och de är manusförfattare till X-Men: First Class och Thor. Jag kan absolut se I huvudet på Colin Fischer som film.

Jag rekommenderar verkligen den här boken. 🙂

* Det här är andra gången jag skriver det här inlägget. Det bara försvann sist och jag blev lite sur då så det här inlägget blev lite kortare.

One thought on “I huvudet på Colin Fischer

  1. […] I huvudet på Colin Fischer –  Ashley Edward Miller & Zach Stentz  9-10/11  223s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *