Att gå utanför sin bekvämlighetszon

IMG_6072

Jag har tidigare läst två böcker av Paulo Coehlo, Zahiren och Alkemisten. Det var flera år sedan jag läste bågon av dem, men jag tyckte inte speciellt om någon av den. Nu lånade jag Elva minuter av en arbetskamrat som tyckte att jag borde läsa den. Det har jag gjort nu.

Elva minuter bygger på en sann historia och berättar om Maria, en ung och vacker kvinna från en bergsby i Brasilien. Hennes första möte med kärleken slutar olyckligt och hon övertygar sig själv om att hon aldrig vill älska någon igen. Ödet för henne till Genève, där hon drömmer om rikedom och berömmelse, men slutar som prostituerad.

Med sin enkla bakgrund och lilla livserfarenhet har Maria inte mycket att sätta emot i detta hårda möte med verkligheten. Hon drivs ständigt längre bort från drömmen om kärlek och tillbringar tiden med att försöka utröna vad hennes kunder tänker och känner. Det visar sig att de flesta är ensamma och saknar se – med någon de älskar. En dag dyker konstnären Ralf upp och deras möte blir en vändpunkt för dem båda.

En gripande roman om kärlekens och sexualitetens väsen som ett instrument att förstå och utforska sig själv, som en fantastisk väg till ett sensuellt, känslomässigt och andligt uppvaknande.

Jag tyckte faktiskt om den. Men jag vet inte om det blir något mer läst av författaren. Boken var bra men inte jättebra. Den var helt enkelt helt okej. De två andra böckerna tyckte jag direkt illa om men läste ändå för alla sa att de var så bra. Det är nog så att Paulo Coehlo inte är något för mig. Been there done that. Det finns så många andra författare som jag hellre läser.

One thought on “Att gå utanför sin bekvämlighetszon

  1. […] Elva minuter – Paulo Coelho  9/11  365s (lånad) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *