Konsten att tala med en änkling

IMG_6205[1]

Doug har träffat sitt livs kärlek, och förlorat henne. Knappt trettio år gammal är han en deprimerad, alkoholiserad änkling. Han vill helst vara ifred men motarbetas av sin tvillingsyster, sin tonåriga styvson och stans alla singelkvinnor.

Dougs fru dog i en flygplanskrasch och hela hans liv rasade samman. Styvsonen flyttade hem till sin pappa igenoch Doug gör inget. Finns det ens någon anledning att fortsätta leva?

Men snart blir Doug tvingad att försöka ta sig tillbaka till livet när styvsonen får problem och pappan inte vill ha honom längre. Dessutom bestämmer sig Dous gravida tvillingsyster sig för att lämna sin man och flytta hem till Doug. Hon bestämmer också att det är dags för Doug att ge sig ut på marknaden igen. Beskrivningarna av dessa dejter är roliga, tragiska och ibland bara dumma.

Dougs familj är inte som alla andra. Pappans som var kirurg har efter en stroke blivit en helt annan person. Han glömmer, kan inte sköta sig själv. Det är plågsamt att läsa, men han är tydligen mycket varmare mot Doug än han var när han var frisk. Alla syskonen är störda på något sätt och mamman är mer eller mindre en alkoholist.

Jag tycket om den här boken, men ibland blir den lite väl. Som på slutet, men det gör inte så mycket.

Jonathan Tropper har också skrivit:

  • Plan B 2000 ( Plan B 2014)
  • The Book of Joe  2004 (Boken om Joe 2013)
  • Everything Changes 2005 (ej översatt?)
  • How to Talk to A Widower 2007 (Konsten att tala med en änkling 2011)
  • This Is Where I Leave You 2009 ( Sju jävligt långa dagar 2012)
  • Onme Last Thing Before I Go 2012 ( Fördelarna med en kollaps 2014)

One thought on “Konsten att tala med en änkling

  1. […] Konsten att tala med en änkling – Jonathan Tropper  17-19/12 341s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *