Riktigt otäck!

IMG_6217[1]

Ett par är gravida med sitt första barn och tvåan de bor i känns för liten. Men så hittar de en annons i DNs bostadbilaga. Där finns ett hus i Sollentuna med bara 1,1 miljoner i utgånspris. I annonsen står med feta bokstäver Speciella omständigheter. 

Paret bestämmer sig för att gå på visningen där mäklaren läser upp ett brev fårn den nuvarande ägaren efter visningen. Ägaren skriver att det finns speciella omständigheter med huset och att om han själv vetat om dem skulle han aldrig köpt huset. Därför vill han varna alla eventuella köpare om att det finns något i källaren. Något som bara kommer ut om natten och som inte är ett djur. De som köper huset kan anse sig varnade.

Naturligtvis vinner paret budgivningen och underliga saker börjar hända.

Speciella omständigheter är en novell från Novellix på 43s, men oj vad bra den är. Författaren är en mästare på att bygga upp stämningen. Riktigt otäckt!

One thought on “Riktigt otäck!

  1. […] Speciella omständighter – John Ajvide Lindqvist 21/12  43s (bibliotek) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *