2014 års bästa bok!

IMG_6440

Den fallande detektiven är den andra boken i serien om polisen Leo Junker. Den första delen heter Den osynlige mannen från Salem.

Leo är fortfarande en mycket trasig människa, men han har fått återgå till sitt jobb. Vad ingen vet är att han fortfarande är beroende av sina tabletter, han ska sluta med dem snart.
Leo kommer till en brottsplats där forskaren Thomas Heber är offret. Tillsammans med Gabriel Birck  börjar han utredningen som inom kort tas ifrån dem av Säpo. Men varken Leo eller Gabriel Birck kan släppa det här fallet så lätt.

Det verkar högst troligt att Thomas Heber blivit mördad av högerextremister. Men allt är inte så enkelt. Hela historien börjar med att två unga män träffas på en fest och har likadana tröjor på sig. Det är början på slutet.

Det är vänster- och högerextremister. Beskrivningar som man känner igen. En väldigt aktuell bok. Christoffer Carlsson är så skicklig på att formulera sig. Miljöbeskrivningarna och karaktärerna är trovärdiga. Boken är otroligt spännande. Jag vill läsa nästa bok i serien nu!  Men jag har älskat alla Christoffer Carlssons böcker, Fallet Vincent Franke, Den enögda kaninen och Den osynlige mannen från Salem.

Den fallande detektiven var den bästa skönlitterära boken jag läste förra året.

Tack till Piratförlaget för rec.exet.

0 thoughts on “2014 års bästa bok!

  1. […] Den fallande detektiven – Christoffer Carlsson 26-27/12   421s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *