Oranges Are Not The Only Fruit

IMG_6410[1]

Oranges Are Not The Only Fruit hittade jag på Kupan för 1 kr. Visst är framsidan fin!?

Boken handlar om Jeanette som adopteras och växer upp i Elim Pentecostal Church. Hon uppfostras till att bli missionär och hon börjar att predika i kyrkan redan som 6-åring. Mamman tycker att livet är fyllt av synd. Mamman skriver till och med om Jane Eyre så att hon gifter sig med kusinen, missionären St John, istället för att återvända till sin Mr Rochester.

Jeanette växer upp och blir förälskad i sin vän Melanie och förstår inte att någon kan tycka att det är fel. Men mamman och församlingen kräver atthon ska avbryta förhållandet, be om syndernas förlåtelse och glömma. Men Jeanette kan inte. Även om hennes vän bryter kontakt. Tillslut går Jeanette ifrån kyrkan och sin familj.

Boken är viktig läsning. Den är hemsk samtidigt som som den är riktigt rolig på sina ställen. Jag tyckte inte riktigt  om sagoberättelsen som är invävd i berättelsen. Jag blir mest irriterad på den.  Jag har aldrig läst något av författaren Jeanette Winterson.

0 thoughts on “Oranges Are Not The Only Fruit

  1. […] Oranges Are Not the Only Fruit – Jeanette Winterson 8-9/1 (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *