Förvånande bra

IMG_6421[1]

Vad ryms i ett liv och hur långt är vi beredda att gå för det vi tror på? Frågan ställs på sin spets när den misslyckade Österlenkonstnären Mårten Lindgren hittas mördad. Hängande från en krok i taket.
En enda sanning är samhällsaktuell Country Noir som tar oss till ett vintergrått och ödsligt Österlen befolkat av udda karaktärer. Där spänningen bubblar under ytan och människors längtan och utsatthet är påtaglig.

Mårten Lindgren var en suput, hustrumisshandlare och en dålig far. Det är hans son Joel som hittar honom. Joel har återvänt hem men vägrat att ha något med sin far att göra. Mårten blev känd under de senaste åren efter han målat några målningar av Mohammed som många muslimer ansett vara kränkande. Han blev mordhotad. Kan det vara en extremist som mördat Mårten? Snart blir en man arresterad och förhörs av kriminalinspektör Fatima al-Husseini. Den misstänkte leker med henne och kryper under hennes skinn, men är han den skyldige?

Spännande och mycket välskriven bok. Jag tyckte mycket om den och kan verkligen rekommendera den. Jag kommer att läsa fler böcker av Olle Lönnaeus.

Boken fick jag i julklapp av min arbetsgivare. Alla anställda fick en pocketbok och i mitt paket fanns Katerina Janouchs Nattslända, men jag ville inte ha den och bytte med en kollega. Nu har boken fått komma tillbaka till jobbet där vi har ett minibibliotek där vi byter lästa pocketböcker.

0 thoughts on “Förvånande bra

  1. […] En enda sanningen – Olle Lönnaeus  12-15/1  367s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *