När skratten tystnat

IMG_6714[1]

När jag blev erbjuden ett rec-ex av Robin Williams När skratten tystnat av Emily Herbert av Bookmark förlag så tackade jag naturligtvis ja.

Boken var mycket lättläst och jag läste den på några timmar. Jag fick veta några saker som jag aldrig vetat om Robin Williams. Till exempel att han gav så mycket till olika välgörenhetsorganisationer, att han gick på Julliard men slutade innan han tog examen och att han var så god vän med Christopher Reeve .

Men jag tycker att boken var konstigt skriven. Hela det första kapitlet består av olika tweets från kända personer om Robin Williams död.

I början av boken skriver Herbert att skriva om Robin Williams som Robin Williams eller Williams. Men sedan kallas han för Robin. Jag tycker det blev  lite väl familjärt. Sedan irriterade jag mig på att författaren hela tiden tjatade om hans frånvarande mamma. Att han ville få hennes uppmärksamhet. Klart det ska skyllas på mamman! Att pappan var ännu mer frånvarande gör väl inget?

Författaren funderade också på om Robin Williams data- och tv-spelande gjorde att han blev mer deprimerad. Denna slutsats kommer hon fram till efter att ha läst en forskares studie på tonåringar som spelar tv- eller dataspel och är deprimerad..

Hela boken är mer eller mindre ett hopkok av vad författaren tror baserat på gamla intervjuer, recensioner av filmer och skvaller. Ingen höjdare tyvärr. Jag förväntade mig mer av boken. Den fick  2 stjärnor av mig  på Goodreads.

Men den fick mig att vilja se om flera av Robin Williams filmer som Döda poeters sällskap, Good Will Hunting, Fisher King och Good Morning Vietnam.

Jag läste boken under Dewey’s 24 hour readathon. 

Tack till Bookmarkförlag för rec.exet.

Jag glömde skriva att man kan få se 4 klassiska Robin Williamsfilmer gratis om man skapar ett konto på www.plejmo.com. Det finns en värdekod längst bak i boken som gäller till 31/12 2015. Det är alltså Bookmark förlag som gjort det möjligt. Vilken kul idé!

3 thoughts on “När skratten tystnat

  1. […] Robin Williams När skratten tystnat – Emily Herbert 25/4 286s (rec.ex fr Bookmark) […]

  2. Monika skriver:

    Skönt att det inte bara var jag som inte gillade boken.

    De visade en hel del av hans filmer några veckor efter han dog, men jag skulle egentligen vilja ha en box med de bästa. De är så värda att se om.

  3. […] Robin Williams När skratten tystnat – Emily Herbert […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *