If I Stay

458

 

En dag snöar det i Mias hemstad. Det blir en så kallad Snow Day när alla skolor och jobb är stängda. Egentligen är det inte så mycket snö och hela familjen tar bilen för att åka ner på stan. Men allt går fruktansvärt fel när de väjer för en bil.

Mia ”kliver ur” sin kropp och ser på sina föräldrars kroppar och sin egen kropp, sin lillebror hittar hon inte. man får följa Mia när hon försöker förstå vad som hänt.

Historien växlar mellan att berättas innan olyckan och efteråt när Mia ligger medvetslös på sjukhuset. Det är en riktigt gripande historia och jag grät mer än en gång (snarare 5-6). Ändå blev det inte alls för sentimentalt eller överdrivet.

Jag älskade boken helt enkelt! Fortsättningen heter Where She Went och den har jag reserverad på biblioteket. Böckerna finns översatta till svenska som Om jag stannar och När jag lät dig gå.

Författare är Gayle Forman  och jag kommer absolut att läsa fler böcker av henne.

2 thoughts on “If I Stay

  1. […] If I Stay – Gayle Forman 5-6/4  259s (bibliotek) ♥ […]

  2. […] If I Stay – Gayle Forman […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *