Systrars öde

480

 

Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor.

Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolik

Systrars öde är den tredje och avslutande delen i trilogin om systrarna Cahill, som är häxor.  Jag hade nästan glömt bort vad som hade hänt i de två tidigare böckerna så jag fick gå tillbaka och läsa mina egna inlägg och kolla lite på Goodreads.

Det var dock ingen fara för så fort jag läst 30-40 sidor så kom jag ihåg det mesta. Jag var fortfarande lika arg på Maura för det hon gjorde i slutet på förra boken. Cate har väldigt svårt att förlåta henne.

Profetian säger ju att en av Cahillsystrarna kommer att dö och att en annan syster kommer att orsaka det. Men det blev inte riktigt som jag tänkte. En bra twist!

Jag tycket också om att det handlade så mycket om feminism och flickors/kvinnors rätt till utbildning och arbete. Hela serien har handlat om starka kvinnliga förebilder. Författaren Jessica Spotswood har verkligen lyckats med att skriva en engagerande och tankeväckande serie.

Det är svårt att skriva så mycket mer om boken utan att spoila för mycket. Läs serien!

Böckerna i serien heter:

  1. Farlig förmåga (Born wicked)
  2. Stjärnmärkt  (Starcursed)
  3. Systrars öde (Sister’s fate)

2 thoughts on “Systrars öde

  1. […] Systrars öde – Jessica Spotswood 12-17/4  312s (bibliotek) […]

  2. […] Systrars öde – Jessica Spotswood  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.