The Narrow Road to the Deep North

493

 

Caz på booktuben Little Book Owl rekommenderade alla att läsa The Narrow Road to the Deep North av Richard Flanagan. Han vann också The Man Booker Prize. S0m tur var fick jag tag i boken på biblioteket.

Boken utspelar sig under andra världskriget i ett läger för krigsfångar i Burma. Kirurgen Dorrigo Evans är en ledare för de andra fångarna och han gör allt för att rädda dem från de grymma vakterna. Under fruktansvärda förhållanden tvingas de att bygga järnvägen genom djungeln. Ett omöjligt projekt. Särskilt eftersom allt fler av fångarna dör eller är svårt sjuka av kolera.

Vi får också följa Dorrigo efter kriget när han är en känd man. Gift med barn, men ständigt otrogen. Förklaringen till det får vi i berättelsen om hans liv innan kriget. När han blev förälskad i sin farbrors fru. Men när Dorrigo var i fånglägret fick han ett brev som förändrade hans liv för alltid.

Boken är riktigt bra och jag förstår varför den fick Man Bookerpriset.  Det var fruktansvärt att läsa om livet i fånglägret och vad krigsfångarna utsattes för. Det var psykiskt jobbigt att läsa boken. Ändå kunde jag inte sluta läsa. Jag måste få veta vad som skulle hända.

 

Detta är en bok som jag inte kommer glömma i första taget.

2 thoughts on “The Narrow Road to the Deep North

  1. […] The Narrow Road to the Deep North – Richard Flanagan 19-25/4  467s (bibliotek) ♥ […]

  2. […] The Narrow Road to the Deep North – Richard Flanagan  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *