Livets outgrundliga mysterier

501

 

Aristotles är 15 år gammal och mycket arg på världen. Hans äldre tvillingsystrar är redan gifta och har barn. Hans storebror sitter i fängelset. Honom pratar man inte om. Alla bilder på honom är borttagna. Pappan är traumatiserad av sina upplevelser i Vietnamkriget och Aristotles har inga vänner.

Inte förrän han träffar Dante vid den lokala poolen. Dante lär Ari att simma efter att ha räddat honom från att drunkna och de blir bästa vänner. Ari har aldrig träffat någon som Dante, någon som gråter, läser diker, målar , som har intellektuella föräldrar och som tycker bäst om att gå barfota. Att Dante är gay är inget som Ari har något emot. Men tyvärr är det andra killar i skolan som har det. Det går riktigt illa..

Jag älskade den här boken. Vilka underbara karaktärer både huvudpersonerna Aristotle och Dante, men även deras föräldrar. Hur mycket de älskar sina barn, men att det ändå kan bli fel. Hur det kan bli värre av att försöka tiga ihjäl saker.

Boken heter Aristotles & Dante Discover the Universe på engelska och författare är Benjamin Alire Sáenz. Han har för övrigt varit präst och kom ut som gay vid 54 år ålder. Han har också skrivit dikter och andra ungdomsböcker. Läs mer här.

Jag läste boken på svenska eftersom biblioteket inte hade den på engelska, men översättningen var underbar. Läs boken!

3 thoughts on “Livets outgrundliga mysterier

  1. […] Livet outgrundliga mysterier – Benjamin Alire Sáenz  25-26/4  256s (bibliotek) ♥ […]

  2. Lena skriver:

    Den står och väntar på att bli läst hos mig. Verkar vara en mysig bok.

  3. […] Livet outgrundliga mysterier – Benjamin Alire Sáenz […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *