En riktig man gråter inte

  
Den 11 september fick hela världen att hamna i ett chocktillstånd, men hemma hos den algeriska familjen Chennoun utspelar sig en helt annan sorts kris. Den äldsta dottern Donia lämnar familjen för att leva sitt liv som en fri, självständig och yrkesarbetande fransyska. Hon vägrar det arrangerade äktenskapet . Brytningen med familjen är total. 

Kvar finns finns småsyskonen Mina och Mourad. Mina väljer ett traditionellt liv med man och tre barn. Mourad utbildar sig till lärare och det är han som är berättaren. 

När fadern får en stroke  kontaktar Mourad Dounia som nu är  en framgångsrik advokatvsom gett sig in i politiken. 

Historien är välskriven och berättas i tillbakablickar och nutid. Och den berättar om kulturkrockar, integration och identitet. Jag har tidigare läst Kiffe, Kiffe imorgon & Sista beställningen på Balto av författaren Faiza Guène. Det kändes som att denna bok var lite för kort. Jag fick inte riktig lära känna familjemedlemmarna tillräckligt mycket och slutet kom för abrupt. Jag ville ha mer! 
Boken har fått sin titel från något som pappan sa till Mourad. 

2 thoughts on “En riktig man gråter inte

  1. […] En riktig man gråter inte – Faïza Guène  24/9-1/10  213s (bibliotek) […]

  2. […] En riktig man gråter inte – Faïza Guène […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *