Feber i blodet

feber-i-blodet-hft-12-sagan-om-isfolket

Feber i blodet är den 12:e delen i Sagan om Isfolket. Villemo är huvudperson även i denna bok. Hon och Dominic är olyckliga eftersom de inte kan få varandra. Lika illa är det med Niklas och Irmelin. Men när hela släkten ska åka till Danmark för Lenes bröllop får de åtminstone träffas. Villemo har sett så mycket fram till att få ta ett riktigt avsked av Dominic, men han ger sig av utan att säga adjö.

Det visar sig att han blivit tillfångatagen eftersom han är den svenske kungens kurir och Sverige och Danmark ligger i krig med varandra. För att få honom frisläppt låter Villemo sig bli beskådad naken av den danska befälhavaren. När Dominic friges ger sig Villemo  av efter honom. Hon klipper av sig håret, utger sig för att vara en man och tar en desertörs uniform för att få vara nära Dominic.

Tillsammans beger reser de genom snapphanarnas Skåne. Dominic räknar tillslut ut att det är Villmo som klätt ut sig. Konstigt bara att det tar sådan lång tid. De ska ju ha nån slags övernaturlig koppling till varandra..

Spännande bok! Jag lyssnade på den via Storytel.

2 thoughts on “Feber i blodet

  1. […] Feber i blodet (Sagan om Isfolket 12) – Margit Sandemo  2-5/9 (Storytel) […]

  2. […] Feber i blodet (Sagan om Isfolket 12) – Margit Sandemo […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *