Röd som blod

IMG_0709[1]

Efter att tidigare ha varit mobbad har sjuttonåriga Lumikki Andersson bestämt sig för att hålla sig på sin kant och göra sin egen grej. Men allt ställs på ända när hon hittar tvättade sedlar i skolans mörkrum. Det visar sig att tre av skolans elever har kommit över plastpåsar fulla med blodiga sedlar och snart är Lumikki indragen i en härva av internationell narkotikasmuggling. Dessutom misstänker Elisa, en av de tre eleverna, att hennes pappa som är narkotikapolis är involverad i det hela. Lumikki tvingas med på en livsfarlig flykt undan ryska och estniska kriminella.

Det är den kallaste vintern i mannaminne och gatorna i Tampere är inbäddade i ett gnistrande vitt täcke. Och inget är så rött som blod i snö.

Första delen i en thrillertrilogi om Lumikki.

Riktigt spännande bok som jag sträckläste! Gillar verkligen Lumikki och vill läsa mer om henne. Jag får Veronica Mars vibbar av henne. En tuff brud som varit med om hemska saker.

De två andra delarna heter Vit som snö och Svart som ebenholts.

3 thoughts on “Röd som blod

  1. […] Röd som blod ( Lumikki Andersson #1) – Salla Simukka 27-28/10  236s (bibliotek) […]

  2. […] Röd som blod ( Lumikki Andersson #1) – Salla Simukka […]

  3. […] snö är den andra delen i serien om Lumikki Andersson av Salla Simukka. Den första boken heter Röd som blod och den läste jag för några veckor […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *