Hôtel Transylvania

IMG_0711[1]

Le Comte the Saint Germain är en mystisk figur. Han är en rik, världsvan, karismatisk aristokrat som är avundad och åtrådd av många. Men ingen känner honom egentligen.

Han är nämligen en vampyr som föddes i de Karpatiska bergen 2000 B.C ( innan Kristus). Han blev vampyr när han var ungefär 35-40 år.

Historien utspelar sig i 1700-talets Paris när  Louis XV är kung. Saint Germain är nära vän med grevinnan Claudia d´Argenlac och Madame Lucienne Cressie och på grund av dem eller deras män blir han indragen i en kult med djävulsdyrkare.

Grevinnan d´Argenlacs brorsdotter Madeleine kommer för att besöka sin faster och Saint Germain faller för henne. Tyvärr var hennes pappa medlem i djävulsdyrkarsekten när de var aktiva för ca 20 år sedan. När de avslöjades drog sig han tillbaka på landsbygden och levde ett lugnt familjeliv. Tyvärr hade han lovat sitt förstfödda barn till sektledaren Saint Sebastien. Men det har han varken berättat för sin dotter eller sin syster.

Det märks att boken är skriven 1978. Mycket övervåld, utstuderade våldtäkter och homosexuella män som är perversa och störda.

Boken var ändå helt okej underhållning, men jag kommer nog inte fortsätta läsa serien. Författare är Chelsea Quinn Yarbro.

Jag läste boken  till nästa träff med Vampyrbokcirkeln som är på söndag.

2 thoughts on “Hôtel Transylvania

  1. […] Hôtel Transylvania – Chelsea Quinn Yarbro 17-18/10  326s (egen) […]

  2. […] Hôtel Transylvania – Chelsea Quinn Yarbro […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *