Twilight Prophecy

IMG_0710[1]

En uråldrig profetia säger att vampyrernas Armageddon är nära. De kommer att avsöjas och då är det kört.

Historien tar sin början när Lester Folsom ska medverka på Will Waters talkshow och prata om sin bok där han kommer avslöja att vampyrer finns på riktigt. En annan av kvällens gäster är professor Lucy Lanfair som ska berätta om sin översättning av en 4500 år gammal sumerisk lertavla. Men under sändning blir både Lester Folsom och Will Waters skjutna. Det är någon som absolut inte vill att vampyrernas hemlighte ska komma ut.

Lucy lyckas fly men blir tillfångatagna av tvillingarna James & Bridget. De är halv-vampyrer och har unika förmågor. James kan bota sjuka och Bridgit kan få saker att explodera. James har alltid kallats för den goda tvilingen och Bridgit har varit den onda. James är guldgossen som ska rädda hela vampyrrasen. Men är det så enkelt? Knappast!
Tvillingarna vill ha Lucys hjälp med att översätta resten av lertavlan för de ska hitta den första vampyrens begravningsplats. James ska försöka återuppväcka honom.

Allt går åt helvete när resten av världen får reda på att vampyrer finns. Människorna blir livrädda och sätta eld på hus där vampyrer misstänks bo. Bridgit ger sig iväg för att kämpa i motståndsrörelsen medan Lucy får följa med James. Naturligtvis blir det en hel del romance.

Jag tyckte om Lucy Lanfair, men jag hade stora problem med James. Tycker man att Edward är kontrollerande har man inte träffat James… Jag vet inte om jag kommer fortsätta med serien.

Detta är del 17 i Wings in the Night-serien som jag inte läst nån bok ur. Men den är också del 1 i Children of Twilight-serien. Jag läste den till Vampyrbokcirkelträffen på söndag. Jag har läst en annan vampyrbok av Maggie Shayne. Jag tror den hette Vandraren och var en del i en samlingsvolym som Harlequin gett ut. Den var inte bra…

2 thoughts on “Twilight Prophecy

  1. […] Twilight Prophecy – Maggie Shayne 18-25/10  392s (egen) […]

  2. […] Twilight Prophecy – Maggie Shayne […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *