Shadow of the Night

shadow-of-night

Shadow of Niht är den andra delen i trilogin om historikern och häxan  Diana Bishop och vampyren Matthew  Clairmont. Deras förhållande har fått både vampyrer och häxor att se rött. De har brutit mot lagarna som är till för att skilja de olika magiska varelserna åt.

De reser tillbaka till 1590-talets London för att leta efter Asmole 782. Mwen de upptäcker snart att de inte är så säkra där. Diana upptäcker att hon inte alls känner Matthew så väl som hon trodde. Han har inte varit riktigt ärlig..

Matthew återtar sin forna identitet som poet och spion för drottning Elizabeth. Han börjar också umgås med sina gamla vänner som är ett gäng  radikaler som kallar sig för School of Night.  I hans gäng finns demoner som också är den tidens genier som pjäsförfattaren Christopher Marlowe och matematikern Thomas Harriot. Matthew förändras när han är med dem.

Diana behöver också få hjälp med att kontrollera sina växande magiska krafter.

Vi får också träffa Matthews pappa som beter sig som en riktigt arsel. Jag hatade honom verkligen, men det vänder sen tyckte jag faktiskt om honom.

Jag tyckte att den första boken var riktigt bra. Den här skulle få 3,5 stjärnor av mig. Den var lite seg på sina ställen. För mycket beskrivningar ibland och Matthew är lite väl kontrollerande och Diana beter sig som en mycket yngre kvinna. Hon ska vara i 30-års åldern..

Men samtidigt tycket jag om beskrivningarna av 1590-talets London och Prag. Jag tycker ju om historiska romaner, och de blir bara bättre med vampyrer! 😉

Den sista delen i serien heter Book of Life.

Jag läste boken till Vampyrbokcirkelns spin-of-träff!

2 thoughts on “Shadow of the Night

  1. […] Shadow of Night – Deborah Harkness  23/9-4/10  592s (egen, läst på Kindle) […]

  2. […] Shadow of Night – Deborah Harkness […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *