Tommy & Tuppence

IMG_0743

Par i Brott utspelar sig i 1920-talets London. Det gifta paret Tommy och Tuppence Bereford är huvudpersonerna som får ta över Blunts Briljanta Detektivbyrå på uppdrag av Scotland Yard. Tommy ska utge sig för att vara Theodore Blunt.

De ska hålla ögonen öppna efter blå brev med ryska frimärken från en grossist i köttbranschen. Han  vill hitta sin fru som för några år sedan  kom som flykting  till England .  Om man tar bort det ryska frimärket från kuvertet så ska det stå nummer 16.
Om en ett sådant brev dyker upp eller om någon kommer in och säger något om nummer 16 ska Scotland Yard meddelas.

Vi får följa Tommy och Tuppence i en rad korta noveller där de löser olika mysterier. Ibland har de koppling till deras egentliga uppdrag.

Tommy och Tuppence är absolut mina favoriter av Agatha Christies karaktärer. De är roliga och smart, speciellt Tuppence ! Jag gillar speciellt deras godsinta gnabbande med varandra.

Det är också roligt att Tommy och Tuppence löser fallen genom att agera som andra deckarfigurers metoder som t.ex. Sherlock Holmes, Hercule Poirot (som är Christies egen figur) och flera andra. Det finns en lista i början på boken och en förklaring om vilka de var. De allra flesta hade jag aldrig hört talas om.

Jag gillar också att det är en sådan variation på fallen. Det växlar mellan att vara försvunna föremål som ska hittas, ord som ska lösas och andra gåtor som ska lösas.

Jag skulle gärna läsa fler böcker med Tommy och Tuppence som huvudpersoner.

Tack till Bokmark förlag  för rec.ex.

 

 

0 thoughts on “Tommy & Tuppence

  1. […] Par i brott – Agatha Christie 16-17/11 293s (rec.ex) […]

  2. Lena skriver:

    Har nog aldrig läst den boken, men vill läsa den och alla andra Agatha Christie i deras fina nyutgåvor. Har redan köpt på mig några.

  3. […] Par i brott – Agatha Christie […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *