Skorstensjul

IMG_0962[1]

Det är en kall decembernatt när Stella, Mago och Issa stiger av tåget på Stockholms Centralstation. De har rymt från barnhemmet för att leta efter Magos pappa. Mago har skrivit en massa brev till honom, och nu väntar de bara på att han ska dyka upp.

På Centralstationen möter de ingen pappa, däremot träffar de på en rundmagad farbror med smutsigt skägg. Han har en fiollåda framför sig och en skylt där det står: ”Snälla, jag är hungrig.” Farbrorn heter Niklasson och har glömt bort vem han är. Barnen bestämmer sig för att hjälpa honom att minnas. Till sin hjälp får de den snälla Miriam i antikaffären och, inte minst, de modiga och påhittiga skorstensbarnen. Och det är bråttom! Om inte Niklasson kommer på vem han är före julafton riskerar hela julen att bli inställd.

Ännu en helt underbar julbok! Min kollega läser den för sin klass och jag lånade hem den över kvällen och läste den. Måste erkänna att jag smågrät på slutet. Så bra!

Boken är uppdelad i 24 kapitel precis som adventskalendern. Den är skriven av Mårten Sandén och illustrationerna är gjorda av Lina Bodén.

0 thoughts on “Skorstensjul

  1. […] Skorstensjul – Mårten Sandén & Lina Bodén  3/12  100s (bibliotek) […]

  2. […] Skorstensjul – Mårten Sandén & Lina Bodén […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *