Mossmän, pedofiler och den siste riddaren

IMG_0972[1]

Den siste riddaren  är den 14:e delen i Sagan om isfolket av Margit Sandemo. Jag lyssnade på boken genom Storytel.

Tristan Paladin var den känsligaste och olyckligaste av Isfolkets män. Han hade inte mycket att leva för tills han mötte Hildegard. Hildegard som blivit slagen och hunsad av sin man och som led av en livshotande sjukdom. Ridderlig som han var, ville Tristan hjälpa den stackars kvinnan. det var genom henne han fick vetskap om en ond orden som offrat människor och som ville störta kungen.

Hildegard hade också en dotter, Marina. Marina levde i ett eget helvete och blir sexuellt utnyttjad av greve Ruckelberg. Det resulterar i en svårt psykiskt skadad 14-åring som dessvärre också är gravid.

Boken handlar också om Villemo, Dominic och Ulvhedin. Ulvhedin är fortfarande eftersökt och det erbjuds en belöning om han fångas in. De tre får fly hals över huvud när sorensskrivaren och fogdens män får reda på att Odjuret Ulvhedin på Lindallén.

De flyr till Danmark och Gabrielshus där Tristan bor. Ska Villemo och Dominic äntligen få veta vad deras uppdrag är?

Klart de får reda på det! Jag älskar delarna där Ulvhedin är med. När han manar ner mossmännen i marken igen får mig att rysa.

0 thoughts on “Mossmän, pedofiler och den siste riddaren

  1. […] Den siste riddaren (Sagan om Isfolket 14) – Margit Sandemo  -5/12 (Storytel) […]

  2. […] Den siste riddaren (Sagan om Isfolket 14) – Margit Sandemo […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *