Vita spår

IMG_1023[1]

På ett X2000-tåg hittas en ung kvinna död på toaletten. Hon har dött av en överdos. En överdos orsakad av att hon smugglat knark i magen. Det är en ung thailändska som hittas död och hennes väninna försvann spårlöst från tåget.

Poliserna Henrik Levin och Mia Bolinder börjar tillsammans med sin chef Gunnar Öhrn att utreda fallet. Jana Berzelius blir inkopplad på fallet.

Jana har bestämt sig för att släppa sitt förflutna. Att sluta  leta efter Danilo. Men så får hon se honom och smyger på honom. Tyvärr upptäcker han henne och misshandlar henne. En ung kille blir vittne till misshandeln och Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?
Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

En spännande fortsättning på Märkta för livet. Jag gillar Jana Bergzelius. Hon påminner om Lisbet Salander, men med mer aspergerdrag. Eller hon är lite lik Temperance ”Bones” Brennan från Bones.

Jag tycker om Henrik Levin, men har väldigt svårt för hans kollega Mia Bolander. Hon är för mycket av allt. Har fördomar, är en usel kollega och vän, är oärlig och allmänt dum i skallen. Jag förstår inte hur hon kan få vara kriminalkommissarie.

Jag stör mig lite på att det nästan alltid ska refereras till karaktärerna med både deras för och efternamn. Jag skulle förstå det om det fanns fler personer med samma förnamn. Men så är inte fallet.

Och så måste jag säga att historien är lite för otrolig. Men det gör inget. Det är underhållande och spännande läsning. Hemskt men omöjligt att lägga ifrån mig boken. Jag tycker dock att Märkta för livet var snäppet vassare. Jag kommer absolut att läsa fler böcker av Emelie Schepp.

Jag både läste boken och lyssnade på vissa delar genom Storytel, och gav den 3 stjärnor på Storytel.

 

 

0 thoughts on “Vita spår

  1. […] Vita spår – Emelie Schepp  10-13/12  348s (bibliotek & Storytel) […]

  2. […] Vita spår – Emelie Schepp […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *