Mycket mörkare än de andra

IMG_1097

Det är något som inte stämmer är mycket mörkare än Martina Haags andra böcker. Huvudperson är författaren  Petra Wallin som går igenom en skilsmässa från sin man Anders som jobbar med tv. De har varit ett par i 15 år och haft sina upp och nedgångar. De har också två söner, två hundar och en katt tilsammans.

Petra känner att något är fel. Men hon kan inte sätta fingret på vad det är. Hon tror att hon håller på att bli tokig. När de går till familjeterapeuten säger Anders at han inte vill mer.

Tillslut visar det sig att han förälskat sig i sin kollega Klara. Hela Petras värld faller samman. Hur ska hon kunna fortsätta?

Boken berättar ömsom om Petra och Anders äktenskap under deras sista år tilsammans och ömsom om Petra n’r hon är fjällvärd och skriver på sin bok. Det är mycket svärta. Det är hjärtskärande om att läsa om hur Petra blir sviken av sin man. Hur han gått bakom hennes rygg.

Men boken är inte bara svart. Boken är också rolig på det sätt som Martina Haags böcker brukar vara.

Martina Haag har ju nyligen genomgått en skilsmässa från Erik Haag. Så en delar av boken är väl baserade på henes upplevelser. Jag vet inte hur mycket.

Jag lyssnade på boken via Storytel med Martina Haag själv som uppläsare.

 

 

0 thoughts on “Mycket mörkare än de andra

  1. […] Det är något som inte stämmer – Martina Haag  15-13/12 (Storytel) […]

  2. […] Det är något som inte stämmer – Martina Haag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *