Besviken

IMG_1338[1]

The Rosie Eddect är uppföljaren till succén The Rosie Project som jag läste och gillade förra året i januari.

Don och Rosie har flyttat från Australien till New York. Don är en assistant professor på Columbia och Rosie håller på att slutföra sin doktorsavhandling.

Allt går som på räls, men så chockar Rosie Don med att berätta att hon är gravid. Han reagerar inte så bra på den nya informationen utan får ett ”melt down” som han själv säger och springer från lägenheten. På vägen ut hinner han trycka upp grannen ,som missfärgat deras tvätt flera gånger, mot väggen. Detta leder till att de måste hitta en ny lägenhet. Men eftersom Don inte vill oroa Rosie berättar han inget om händelsen och löser situationen själv.

Detta blir temat för hela boken. Don läser in sig på allt om graviditeter men Rosie vil inte höra allt det där tekniska. Don accepterar det och försöker stött på sitt eget sätt. Men allt går naturligtvis åt helvete. Det blir en massa missförstånd och helt osannolika händelser.

The Rosie Effect är inte alls lika bra som The Rosie Project. Här är några av anledningarna:

  • Det är en massa upprepningar hela tiden. Det pratas hela tiden om att Rosie tycker att Don är lik Gregory Peck (som han såg ut när To Kill A Mockingbird filmatiserades) och att Don säger repliker från filmen  för då leder det oftast till sex.
  • Rosie har förvandlats till en riktig bitch. Jag förstår inte hur hon tänker. Hon borde för fasen kunna tänka längre än näsan räcker.
  • Det är för många av Dons vänner som har relationsproblem som Don försöker fixa. Vännernas beteenden är konstiga också. Gene som är värsta kvinnojägaren. George som är nå avdankad trummis och Dave vars firma håller på att gå omkull.
  • Alla grabbkvällar med sprit.

Den här boken var något av en besvikelse och jag gav den 2 stjärnor på Goodreads.

 

 

2 thoughts on “Besviken

  1. […] The Rosie Effect – Graeme Simsion  11-13/1 411s (bibliotek) […]

  2. […] The Rosie Effect – Graeme Simsion  11-13/1 411s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *