Simon vs The Homo Sapiens Agenda

IMG_1275[1]

Simon Spier är sexton år och homosexuell. Men han är inte redo att komma ut än. Han har inte ens berättat det för sina bästa vänner. Däremot har han ett e-mail förhållande med en annan kille på sin skola, Blue. Men de använder båda två hemliga alias.

Men en dag glömmer Simon att logga ur från sitt e-mailkonto på en av skoldatorerna och en annan kille i hans årskurs får reda på att Simon är gay. Martin som killen heter är intresserad av Simons kompis Abby och vill att Simon ska försöka fixa ihop dem. Annars kanske de där e-mailen blir publicerade på skolans hemsida…

Boken är riktigt bra och väldigt rolig. Jag skrattade högt flera gånger. Jag tyckte också om att Simon, Leah, Nick och Abby vänskap är realistiskt beskriven. De grälar, blir svartsjuka, förlåter varandra och är där för varandra. Men en får inte lära känna Nick och Leah lika mycket som viss andra karaktärer.

Författaren heter Becky Albertalli och detta är hennes debutroman. Simon Vs The Homo Sapiens Agenda har vunnit William C Morris YA Debut Award 2016.

Jag läste boken under andra omgången av Läs-it-snow som Nellons bokblogg anordnade.

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Simon vs The Homo Sapiens Agenda

  1. […] Simon vs the Homo Sapiens Agenda 4-5/1 303s (bibliotek) […]

  2. […] Simon vs the Homo Sapiens Agenda – Becky Albertalli 4-5/1 303s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *