Good Omens

IMG_1679[1]

Världen kommer att gå under på lördag. Nästa lördag. Vid middagsdax enligt The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch, som är världens enda exakta bok med förutsägelser som skrevs . Himlens och helvetets arméer samlas och allt verkar gå efter den Gudomliga planen.

Men en krånglig ängel och en levnadsglad demon ser inte speciellt mycket fram mot det som ska komma. De gillar ju faktiskt världen oh människorna. Varken himlen eller helvetet är speciellt underhållande.

De vet att den kommande Antichrist ska födas på jorden så det bestämmer sig för att de två ska få påverka honom lika mycket. Men när väl Armageddon är på gång upptäcker de att de bevakat fel barn..

Historien började jättebra och var så rolig. Men ju längre in i berättelsen jag kom detsto svårare fick jag att koncentrera mig. Jag kunde läsa flera sidor utan att registrera vad som stod. Jag blev utttråkad om att läsa om de The Four Riders of the Apocalypse. Och de andra fyra motorcyklisterna  som hela tiden bytte namn som blev längre och längre. Inte min grej…

Jag tycker ju om Neil Gaiman men jag har aldrig läst något av Terry Pratchett. Det blev för tillkrånglat och jag tycker verkligen inte om att läsa fotnoter (fotnötter?).

Men boken är inte dålig. Jag gav den  stjärnor på Goodreads. Jag tyckte bäst om delarna med ängeln och demonen och barnen. Tydligen är det Pratchett som skrivit mest om barnen. Jag kanske borde prova att läsa något som han skrivit själv.

Jag tyckte helt enkelt att det här blev för rörigt.

2 thoughts on “Good Omens

  1. […] Good Omens – Terry Pratchett & Neil Gaiman 26/2-5/3  384s (sambons) […]

  2. […] Good Omens – Terry Pratchett & Neil Gaiman  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *